• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 359 )

Wpis dodał Lukasz
Lukasz
Witam, chciałem opisac swoje doswiadczenie z EP enan,otóż wyglada to tak ze kupilem tescia poniew ...
10-10-2018
Wpis dodał Kamil
Kamil
Wszystko ok
02-10-2018
Wpis dodał Daniel
Daniel
Wszystko szybko i sprawnie. Polecam
31-08-2018

1. Składniki

Jednym z najpopularniejszych posiłków jest makaron. Przy okazji tego wyboru warto zadbać o nasz organizm i połączyć go z takimi produktami jak szpinak czy pieczarki. Do przyrządzenia tego dania będziemy potrzebować: 1 szklanka pokrojonego w plastry pieczarki — ok. 2 - 3 grzyby, 1/2 szklanki cebuli, 50 mm wina czerwonego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, szczyptę soli i pieprzu, 100 g - 200 g kiełbasy wegańskiej, 200 g makaronu typu rurki, szpinak i ocet balsamiczny. Powyższe składniki można dowolnie modyfikować w zależności od indywidualnych gustów, ale pamiętać trzeba, aby nie były one bardziej kaloryczne lub zawierały więcej tłuszczu oraz cukru. Podane składniki wystarczą na przygotowanie 2 porcji posiłku. Porcja zawiera ok. 150 kalorii, 41 g. węglowodanów, 14 g. białka i 8 g. tłuszczu

2. Przygotowanie

Przygotowywanie dania rozpoczynamy od rozprowadzenia i podgrzania łyżki oliwy z oliwek na patelni. Jeśli oliwa jest już nagrzana, to na patelnię dodajemy cebule, czosnek i grzyby. Podsmażamy je do momentu, aż grzyby zaczną się kurczyć i zmieniać kolor — ok. 2,3 minuty. Teraz też doprawiamy przyprawami mieszankę według uznania. Po tym czasie na patelnie wlewamy wino i wrzucamy kiełbasę. Całość redukujemy, aż alkohol odparuje i pozostanie odrobina wywaru. W tym momencie należy ugotować swój ulubiony makaron. Po ugotowaniu makaronu umieszczamy go na szpinaku a na nim grzyby z kiełbasą. Tak skomponowane danie można polać też octem balsamicznym. Danie można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, pozostawiając go na kolejny posiłek. Makaron z pieczarkami, szpinakiem i kiełbasą doskonale nadaje się na lunch lub obiad.

3. Czas i trudność przygotowania  

Czas, jaki musimy zarezerwować na przygotowanie dania to ok. 20 minut. Wcześniej warto przygotować wszystkie składniki, aby nie zostać zaskoczonym ich brakiem w trakcie gotowania. Poziom trudności jest średni. Danie to nie sprawi problemu wszystkim, którzy sami przygotowują podobne potrawy. Nie wymaga też specjalistycznej wiedzy oraz używania specjalnego sprzętu.