• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Uwaga! Zrobienie większej porcji i podzielenie się posiłkiem ze znajomymi oraz rodziną skutkuje ciągłym wypytywaniem o przepis, robicie go na własną odpowiedzialność. Nic dziwnego - burrito jest bardzo proste do przyrządzenia, a przy tym ogromne i sycące. Sekret jego dobrego smaku tkwi w serze, więc pod żadnym pozorem nie może go zabraknąć!

Składniki:

- pół czerwonej papryki,

- 1/4 białej cebuli,

- tortilla (gotowa lub przygotowana samemu),

- 1/2 szklanki startego sera cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu,

- 1/2 szklanki puree z awokado,

- około pół piersi z kurczaka,

- 1/2 szklanki czarnej fasolki, odsączonej i przepłukanej pod bieżącą wodą.

Przygotowanie:

1. Wrzuć na patelnię paprykę pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekaną cebulę. Podsmaż na spreju do gotowania bez zawartości tłuszczu lub małej ilości oleju na średnim ogniu przez około 5 - 6 minut. Papryka musi być miękka, a cebula półprzezroczysta. Nie zapomnij również przygotować i usmażyć kurczaka według własnych upodobań. Przypraw go przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Zamiast wyjmować kolejną patelnię, mniej kaloryczną opcją będzie włożenie go do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

2. W międzyczasie przygotuj drugą patelnię, którą również pokryjesz bardzo cienką warstwą oleju. Wrzuć na nią tortillę i posyp startym serem. Ustaw ogień na średni i czekaj, aż ser się roztopi.

3. Płynny ser przykryj drugą tortillą i obróć całość tak, aby ta dopiero dodana nabrała złotego koloru.

4. Obierz i wydrąż łyżką awokado. Przełóż do naczynia i rozgnieć porządnie widelcem, aby powstała jednolita papka.

5. Zdejmij patelnię z ognia. Przenieś tortillę na talerz i posmaruj rozgniecionym wcześniej awokado. Następnie dodaj paprykę, cebulę, kurczaka i czarną fasolkę.

6. Zawiń tortillę, dopóki jest jeszcze ciepła. Wtedy ciasto i ser są o wiele bardziej plastyczne, przez co będzie to znacznie łatwiejsze a sama tortilla nie zostanie połamana ani również nie popęka. Jeśli chcesz, dodaj swoje ulubione sosy lub keczup. Smacznego!