• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 400 )

Wpis dodał Rafcio
Rafcio
Świetna strona i bardzo dobre produkty. <br/><br/>
15-04-2019
Wpis dodał Robert
Robert
Witam , nie robilem nigdy wpisu bo nie zwracalem na to uwagi a zamawiam juz dlugo i duzo musze powie ...
15-04-2019
Wpis dodał Bartek
Bartek
Na początku trochę nie ufałem ale zamówienie dotarło i jest wszystko ok
12-04-2019

1. Składniki

Meksykańska odsłona tilapii jest bardzo wyrazistym i ostrym daniem. To doskonały pomysł na obiad dla osób, które uwielbiają pikantne przyprawy i potrawy. Jeśli wolimy mniej intensywnie przyprawione potrawy, możemy zrezygnować z dodania ich w trakcie gotowania, a całe danie będzie prezentowało się równie udanie. Składniki, jakie należy przygotować to: Kawałek tilapii ok. 200 g, 1 łyżeczka soku z limonki, 1/2 łyżeczka kminku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/4 łyżeczka soli morskiej. Salsa: 1 szklanka posiekanych pomidorów, szczypta kolendry, 1/4 oliwek zielonych posiekanych w plastry, 1 łyżeczka soku z limonki, 1/2 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/4 łyżeczki soli morskiej, 1 łyżeczka ostrego sosu.

2. Przygotowanie

Ryba: Przygotowanie ryby rozpoczynamy od jej osuszenia ręcznikami papierowymi. Następnie przyprawiamy ją solą, pieprzem, kminkiem i sokiem z limonki. Następnie spryskujemy patelnię olejem i na rozgrzany tłuszcz kładziemy tilapie. Smażymy ją po ok. 4-5 minut z każdej strony do momentu aż ryba nie będzie się rozpadać pod widelcem. Niektóre ryby są dość cienkie, dlatego trzeba podchodzić to pieczenie indywidualnie. Ryba nie powinny być zbyt sucha lub przypalona. Jeśli płatki ryby oddzielają się od siebie po naciśnięciu, a kolor jest biały — jest gotowa.

Salsa: W misce należy wymieszać wszystkie składniki, czyli pomidory, kolendrę, oliwę i przyprawy. Powinniśmy ją także odstawić na chwile i schłodzić w lodowce. Gdy nie mamy czasu lub wszystkich potrzebnych składników możemy wybrać również salsę gotową.

Tak przygotowane danie możemy podawać na hiszpańskim ryżu i czarnej fasoli. Wzbogaci to smak i nie podniesie znacząco kaloryczności dania.

3. Czas i trudność przygotowania

Czas, jaki jest potrzebny, by przygotować to danie to ok. 25 minut. Średni poziom trudności sprawi, że większość osób, które dobrze czują się w kuchni, poradzą sobie z tilapią i salą bez problemu. Pozostałe osoby również łatwo połączą wszystkie składniki zgodnie z przepisami, a jedynym punktem, na który muszą zwrócić uwagę to poziom wypieczenia ryby.