• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

1. Składniki

Meksykańska odsłona tilapii jest bardzo wyrazistym i ostrym daniem. To doskonały pomysł na obiad dla osób, które uwielbiają pikantne przyprawy i potrawy. Jeśli wolimy mniej intensywnie przyprawione potrawy, możemy zrezygnować z dodania ich w trakcie gotowania, a całe danie będzie prezentowało się równie udanie. Składniki, jakie należy przygotować to: Kawałek tilapii ok. 200 g, 1 łyżeczka soku z limonki, 1/2 łyżeczka kminku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/4 łyżeczka soli morskiej. Salsa: 1 szklanka posiekanych pomidorów, szczypta kolendry, 1/4 oliwek zielonych posiekanych w plastry, 1 łyżeczka soku z limonki, 1/2 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/4 łyżeczki soli morskiej, 1 łyżeczka ostrego sosu.

2. Przygotowanie

Ryba: Przygotowanie ryby rozpoczynamy od jej osuszenia ręcznikami papierowymi. Następnie przyprawiamy ją solą, pieprzem, kminkiem i sokiem z limonki. Następnie spryskujemy patelnię olejem i na rozgrzany tłuszcz kładziemy tilapie. Smażymy ją po ok. 4-5 minut z każdej strony do momentu aż ryba nie będzie się rozpadać pod widelcem. Niektóre ryby są dość cienkie, dlatego trzeba podchodzić to pieczenie indywidualnie. Ryba nie powinny być zbyt sucha lub przypalona. Jeśli płatki ryby oddzielają się od siebie po naciśnięciu, a kolor jest biały — jest gotowa.

Salsa: W misce należy wymieszać wszystkie składniki, czyli pomidory, kolendrę, oliwę i przyprawy. Powinniśmy ją także odstawić na chwile i schłodzić w lodowce. Gdy nie mamy czasu lub wszystkich potrzebnych składników możemy wybrać również salsę gotową.

Tak przygotowane danie możemy podawać na hiszpańskim ryżu i czarnej fasoli. Wzbogaci to smak i nie podniesie znacząco kaloryczności dania.

3. Czas i trudność przygotowania

Czas, jaki jest potrzebny, by przygotować to danie to ok. 25 minut. Średni poziom trudności sprawi, że większość osób, które dobrze czują się w kuchni, poradzą sobie z tilapią i salą bez problemu. Pozostałe osoby również łatwo połączą wszystkie składniki zgodnie z przepisami, a jedynym punktem, na który muszą zwrócić uwagę to poziom wypieczenia ryby.