• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 359 )

Wpis dodał Lukasz
Lukasz
Witam, chciałem opisac swoje doswiadczenie z EP enan,otóż wyglada to tak ze kupilem tescia poniew ...
10-10-2018
Wpis dodał Kamil
Kamil
Wszystko ok
02-10-2018
Wpis dodał Daniel
Daniel
Wszystko szybko i sprawnie. Polecam
31-08-2018

Śniadaniowa tortilla dla podróżnych to świetne rozwiązanie dla osób, które wybierają się w długą podróż i chcą zaspokoić swój głód. Przygotowanie tego dania nie zajmuje dużo czasu, za to jest ono bardzo pożywne i na pewno zasmakuje każdej osobie. Danie może też być przygotowywane jako drugie śniadanie do pracy lub też do szkoły. Jak widać można je spożywać w dowolnie wybranych miejscach, np. na przerwie w szkole, w autobusie, czy też w pociągu. Ta wersja pozbawiona jest dużej ilości tłuszczu, dlatego bez problemów można tortillę wcielić do swojej diety, a przy okazji zadbać o to, aby nie stracić atrakcyjnej sylwetki. 

Składniki

  • 10 jaj,
  • ser cheddar,
  • zielona papryka,
  • szpinak,
  • 5 pełnoziarnistych placków tortilli.

Przygotowanie

Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania, wystarczy dostosować się do następujących wskazówek:

  • rozbić jaja i wymieszać je z papryką oraz szpinakiem, a następnie gotować,
  • dołączyć ser cheddar,
  • zdjąć jaja i warzywa z ognia,
  • nałożyć farsz z jajek oraz warzyw na placku tortilli,
  • zawinąć tortillę i ułożyć ją na talerzu,
  • powtórzyć 4 razy,
  • przykryć tortille specjalną folią kuchenną i odstawić na jakiś czas do lodówki,
  • następnego ranka wyjąć tortillę i podgrzewać w mikrofalówce przez 60-90 sekund (bez folii),
  • zawinąć tortillę w folię i ruszać w drogę.

Czas i trudność przygotowania

Czas przygotowania tego dania nie jest zbyt wygórowany, ponieważ można je przygotować w 15-20 minut. Stopień trudności także nie należy do najwyższych, ponieważ powinni sobie z tym poradzić początkujący kucharze, którzy dopiero uczą się gotować i dowiadują się na ten temat nowych rzeczy. Najlepiej tortillę przygotowywać jest późnym wieczorem przed snem, tak aby wczesnym rankiem móc ją wyjąć z lodówki i w krótkim czasie podgrzać. Wtedy będzie można zabrać ją ze sobą w każdą podróż. Istotne jest to, aby podczas podgrzewania zdjąć z tortilli folię, a następnie nałożyć ją z powrotem. Jeśli się tego nie zrobi, tortilla w szybkim tempie utraci swoją temperaturę i nie będzie tak smakowita.