• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Wieprzowina posiada w sobie spore ilości białka, dlatego też warto spożywać ją w dużych ilościach. Co najważniejsze można ją przygotowywać na obiady na wiele sposobów, dlatego w kuchni powinna panować kreatywność ze strony kucharzy. Wieprzowina kakaowa z czarną fasolą, kukurydzą i awokado posiada pikantny smak, dzięki niej można zapomnieć o spożywaniu kurczaków. Wieprzowinę w tej postaci bez większych problemów można połączyć z różnego rodzaju sałatkami, w zależności od preferencji kulinarnych zainteresowanych osób.

Składniki

  • 1 porcja polędwiczek wieprzowych,
  • czarna fasola o niskiej zawartości sodu,
  • 1 cebula, drobno pokrojona w kostkę,
  • pieprz jalapeno,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • 1 łyżeczka chilli w proszku,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • bulion warzywny o niskiej zawartości sodu,
  • pół szklanki kukurydzy,
  • 1/4 szklanki kolendry,
  • 1 awokado,
  • 2 łyżki kakao,
  • zmielone goździki,
  • ziele angielskie mielone.

Przygotowanie

  • rozgrzać piekarnik do dużej temperatury,
  • połączyć ze sobą kakao, goździki, ziele angielskie, chilli w proszku, sól, a następnie położyć to na polędwiczki wieprzowe,
  • na rozgrzanej patelni należy dokładnie podsmażyć wieprzowinę z każdej strony,
  • przenieść patelnię z wieprzowiną do nagrzanego piekarnika i trzymać ją tam przez 8 minut,
  • wyciągnąć wieprzowinę na bok, aby odpoczęła,
  • w rondelku połączyć ze sobą cebulę i pieprz jalapeno, polać oliwą z oliwek i gotować,
  • dodać do tego pozostałe przyprawy, koncentrat pomidorowy, a po kilku minutach dodać bulion warzywny,
  • dodać czarną fasolę, doprowadzić do wrzenia. Dodać kukurydzę oraz kolendrę,
  • pokroić awokado na pół i usunąć pestki, zmielić miąższ i połączyć z solą,
  • pokroić wieprzowinę, położyć na czarnej fasoli i mieszance kukurydzianej z awokado.

 Czas i trudność przygotowania

Potrawa jest stosunkowo trudna do przygotowania, jednak przeciętny kucharz powinien sobie z tym poradzić. Danie można przygotować w około 35-40 minut, dlatego bez problemów można je zaserwować na obiad, chociaż potrzebnych jest tutaj dużo składników.