• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Czas przygotowania: 15 min,

całkowity czas wraz z pieczeniem: 75 min

 

Składniki na ciasto:

1 szklanka mleka migdałowego,

½ filiżanki sproszkowanej serwatki o smaku banana lub o smaku waniliowym,

2 banany,

½ szklanki białek z jajek,

3 łyżki mąki kokosowej,

1 łyżka olejku waniliowego,

4 daktyle,

1 garść orzechów, posiekana,

½ łyżeczki proszku do pieczenia.

 

Przygotowanie

  1. Połącz wszystkie składniki razem. Dokładnie je mieszając.

  2. Wlej ciasto do foremki na chlebek, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Formę można posypać otrębami owsianymi lub pszennymi.

  3. Piecz w temperaturze 170 stopni Celcjusza przez około 45-60 minut lub do momentu, aż włożony nóż wyjdzie czysty. Można również użyć słomki, wbijając ją w ciasto i sprawdzając czy się upiekło.

  4. Uwagi:

    Jeśli zależy ci, by chleb był mniej kaloryczny i uboższy w węglowodany, wówczas możesz zastąpić banany na puree z dyni lub inny mus, który najbardziej lubisz. Jednak zachęcam do użycia proszku białkowego o smaku bananowym, gdyż smak jest po prostu niepodważalny. Koniecznie powinieneś skosztować tego smacznego i przede wszystkim zdrowego chleba bananowego. Jeśli ktoś nie lubi, lub nie ma, może również wyeliminować daktyle z przepisu . Dla smakoszy i pogłębienia smaku, zachęcam aby dodać trochę słodzika, wówczas gwarantuje niesamowity i niepowtarzalny smak chleba. Zamiast sproszkowanej serwatki bananowej, można również użyć serwatkę waniliową, smak również będzie niepowtarzalny. Jeśli chcesz urozmaicić chleb kazeiną, możesz. Wówczas, wystarczy użyć dodatkowej porcji płynnych białek, czyli 1/4 dodatkowej filiżanki białek lub stosunkowo dwóch całych jajek.  Chleb można modyfikować i warto zastanowić się nad dodaniem do niego nasion , by wzbogacić smak. Proponuję, by do chleba dodać siemię lniane lub mak jako dodatek. Chleb przed pieczeniem można posypać ziarnami słonecznika lub płatkami owsianymi, co zapewni mu niepowtarzalny i unikalny wygląd.

    Dodatkowo proponuję przed pieczeniem foremkę obsypać płatkami owsianymi, lub opcjonalnie otrębami owsianymi, wówczas chlebek spod spodu będzie zarówno smaczny i nie będzie twardy.