• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Czas przygotowania: 25 min,

Całkowity czas: 50 min.

Stopień trudności: łatwe.



Składniki:

4 plasterki boczku,

1 łyżki mielonego czosnku,

½ szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę,

½ kg chudego mielonego mięsa z indyka,

4 łyżki beztłuszczowego sera śmietankowego.

Składniki na sos:

5 jaj,

1 łyżeczkę sosu chrzanowego,

4 łyżki czerwonego ostrego sosu, może być ketchup,

5 oz niskotłuszczowego sera cheddar,

1 łyżeczka lub pół łyżeczki czarnego pieprzu.

Dodatkowe składniki:

4 łyżki beztłuszczowego jogurtu greckiego,

1 łyżka posiekanego szczypiorku,

1 łyżeczka czerwonego ostrego sosu, może być ostry ketchup.

Przygotowanie

  1. Ustaw piekarnik na 190 stopni Celcjusza.

  2. Usmaż boczek na patelni, na średnim ogniu. Smaż do czasu,aż mięso będzie chrupiące, czyli około 5 minut.

  3. Boczek ściągnij z patelni i odłóż na bok, aby ostygł. Po schłodzeniu pokroić boczek na kawałki, najlepiej w kostkę i odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

  4. Boczek pokrojony w kostkę umieść z powrotem na patelni. Na małym ogniu podsmażaj wraz z czosnkiem i cebulą, około 3 minuty. Cały czas mieszaj, aby nie nie spalić czosnku. Następnie mieszankę czosnku i cebuli z boczkiem odłożyć do miski i odstawić na bok.

  5.  Umieść patelnię z powrotem na ogniu i podgrzej do średniej temperatury.

  6. Dodaj zmielone mięso z indyka na patelnię i smaż przez około 7 minut. Podczas smażenia rozbijaj mięso i dodaj odrobinę ostrego sosu, jeśli chcesz, aby danie było bardziej pikantne.

  7. Gdy już mięso będzie usmażone, odlej tłuszcz i zmniejsz ogień na patelni, następnie dodaj mieszankę cebuli i boczku oraz śmietankowy ser i wymieszaj wszystko razem.

  8. Rozłóż mieszaninę w małym, około 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.

  9. Danie posyp pieprzem.

  10. Sos:

    Wymieszaj jajka, śmietanę i sosy. Wlej przygotowany sos na pieprz. Staraj się rozłożyć sos równomiernie.

  11. Po wierzchu posyp serem cheddar. Możesz opcjonalnie ułożyć plasterki pomidora.

  12. Piec przez około 20 - 25 minut, aż jajko się zetnie, a wierzch będzie miał złoty kolor z chrupiącymi krawędziami. Poczekaj, aż zapiekanka delikatnie ostygnie.

  13. Całość udekoruj jogurtem greckim, zieloną cebulką oraz pozostałymi kawałkami boczku jeśli ci zostały oraz dodatkowym ostrym sosem. Można podawać z ryżem , z kalafiorem lub gotowanymi szparagami.