• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 380 )

Wpis dodał Maciej
Maciej
Szybki kontakt zamówiłem aromasin czekałem tylko 3 dni i już kartonik mam w ręce :P
24-01-2019
Wpis dodał Damian
Damian
Witam! zamówienie dotarło po 2 dniach. Po sprawdzeniu numerów serii na,stronie producenta wszyst ...
18-01-2019
Wpis dodał Piotr
Piotr
Na osi „zamówienie-dostawa” wszystko ok. Tadzik domięśniowo działa i aż tak mocno nie boli ...
17-01-2019

 

Steki faszerowane z sosem ChimiChurri

Czas przygotowania: 15 min,

Całkowity czas wraz ze smażeniem: 25 min.

Stopień trudności: łatwe.



Składniki:

1½ chudego steku,

2 marchewki, pokrojone w plasterki,

1 czerwona papryka pokrojona w plasterki,

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu.



Składniki na marynatę:

4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,

¼ szklanki oliwy z oliwek,

3 łyżki soku z cytryny,

1 pęczek pietruszki płaskorzeźbowej,

1 szklanka kolendry,

sól oraz pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Podpal grilla lub jeśli jest zima, nagrzej piekarnik do 220 stopni Celcjusza.

  2. Steki przekrój na pół długości, aby uzyskać dwa cieńsze steki. Mięso delikatnie rozbij kuchennym młotkiem lub opcjonalnie zamkniętą pięścią. Następnie steki pokrój na około 10 centymetrowe paski.

  3. Do blendera włóż czosnek , dodaj oliwę i wymieszaj w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.  Powoli dodaj liście natki pietruszki oraz kolendry.

  4. Następnie umieść jeden pasek steku na talerzu, dodaj połóż na niego plasterki marchwi i papryki, następnie zwiń stek i złóż go. Czynność powtarzaj, aż całe mięso zostanie zużyte. W razie potrzeby użyj wykałaczki, aby zabezpieczyć i spiąć rolki.

  5. Następnie połóż stek na rozgrzanym grillu, który powinien być zwinięty do dołu. Rolki mięsa odwracaj raz na jakiś czas, aż do uzyskania pożądanego efektu wypieczenia mięsa i warzyw. W przypadku pieczenia w piekarniku, rolki ze steku podsmaż na patelni przez około 1 minutę, a następnie ułóż na blasze do pieczenia i piecz przez 15 minut w temperaturze 220 stopni Celcjusza.

  6. Steki wyłóż na talerz i podawaj z sosem chimichurri. Jeśli steki są zbyt gorące, wówczas odczekaj chwilę przed polaniem go sosem. Wtedy efekt smakowy na pewno będzie lepszy. Można podawać z chlebem, ryżem, gotowanym kalafiorem.

  1. Ciesz się smakiem. Smacznego!

 

Uwagi:

Gotowanie na świeżym powietrzu jest przyjemnym spędzeniem czasu na świeżym powietrzu z rodziną lub znajomymi! Faszerowane steki dają niesamowite doznania smakowe i są wspaniałą alternatywą dla zwykłych steków, przygotowanych w tradycyjny sposób.