• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Klasyczna owsianka - powrót do sprawdzonego i pysznego przepisu

Jeśli tylko lubisz płatki owsiane, to koniecznie musisz powrócić do regularnego robienia owsianki. To bezkonkurencyjna propozycja zarówno na śniadanie jak i na kolację. Można ją z łatwością podgrzać o każdej porze, dlatego jest bardzo dobrym rozwiązaniem, jeśli chcemy zjeść coś sycącego w krótkim czasie. Dzięki wykorzystanym składnikom owsianka jest pełna witamin A i C, antyoksydantów i składników mineralnych. Wykonanie jest proste, a całe danie nie jest pracochłonne. W efekcie można przygotowywać się do wyjścia, a posiłek robi się praktycznie sam.

 

1. Składniki

Do wykonania owsianki potrzebujemy tylko kilku składników, które znajdują się w kuchni prawie każdej osoby. Przygotowanie jest banalnie. Z tym przepisem poradzi sobie nawet osoba początkująca. Do wykonania potrzebne są:

  • pół szklanki płatków owsianych
  • 1 całe jajko
  • pół szklanki niesłodzonego sosu lub musu jabłkowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka stewii w proszku

 

2. Przygotowanie

Należy zacząć od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Następnie wszystkie przygotowane wcześniej składniki trzeba dokładnie wymieszać w małej misce. Owsiankę najlepiej zapiekać w ceramicznym naczyniu, które jest przeznaczone do używania w piekarniku w wysokich temperaturach. Wewnętrzna część naczynia ceramicznego powinno być pokryta cienką warstwą tłuszczu, na przykład oleju lub oliwy z oliwek w sprayu. Wszystkie suche składniki powoli przesypujemy do przygotowanego naczynia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczenie powinno trwać około 20 minut lub do momentu delikatnego zarumienienia płatków owsianych.


3. Czas i trudność przygotowania

Całkowity czas, który trzeba poświęcić na wykonaniu tego dania, wynosi około 30 minut. Przygotowanie składników oraz wykonanie potrwa około 10 minut, a pozostałe 20 minut zajmie pieczenie. Jedna porcja to odpowiednia ilość albo dla 2 osób albo na 2 razy. Przepis jest prosty i żaden etap nie powinien sprawić nikomu problemów. Owsianka to doskonały wybór na pożywne śniadanie, które jest dobrym urozmaiceniem podczas weekendu lub gdy mamy dłuższą chwilę rano.