• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Proteinowa owsianka z ajerkoniakiem - tradycyjny przepis w nowoczesnym wydaniu

Jeżeli ktoś poszukuje oryginalnego przepisu na owsiankę, to będzie zachwycony poniższą propozycją. Idealnie kremowa tekstura, głęboki smak, krótki czas przygotowania i tylko 415 kalorii. Z każdą godziną ta owsianka nabiera coraz większej mocy. Po całonocnym chłodzeniu dostarczy naszemu podniebieniu niesamowitych wrażeń kulinarnych. Ten przepis trzeba wypróbować.

 

1. Składniki

Do przygotowania owsianki z dodatkiem ajerkoniaku wystarczy tylko 6 łatwo dostępnych składników. Przed jej wykonaniem należy przygotować w kuchni:

  • pól szklanki płatków owsianych
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół opakowania greckiego jogurtu bez tłuszczu o smaku waniliowym (ok 150g)
  • 1/3 szklanki ajerkoniaku
  • 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii
  • 1 miarkę odżywki białkowej o smaku waniliowym (na przykład whey protein powder)

Wszystkie składniki z pewnością wystarczą na porcję dla jednej osoby.


2. Przygotowanie

Wszystkie składniki trzeba umieścić w dużej misce i dokładnie je ze sobą wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę należy szczelnie przykryć lub przełożyć do pojemnika z pokrywką (na przykład Tupperware). Najlepiej zostawić owsiankę na całą noc w lodówce. Jeśli zależy nam na czasie i chcemy ją zjeść szybciej, to będzie gotowa po około 2-3 godzinach chłodzenia. Przy podawaniu tego dania warto udekorować je beztłuszczową bitą śmietaną lub cynamonem. Rewelacyjne doznania smakowe gwarantowane.


3. Czas i trudność przygotowania

Cały proces przygotowania owsianki z ajerkoniakiem nie powinien nam zająć dłużej niż 15 minut. Danie robi się praktycznie samo, gdyż zaraz po przygotowaniu należy wstawić je do lodówki. Nie jest wymagane posiadanie żadnych specjalistycznych sprzętów lub używanie dodatkowych urządzeń kuchennych. Jest to doskonała propozycja dla zabieganych osób, które lubią zjeść szybko coś smacznego i pożywnego, a równocześnie da się to przygotować w każdej wolnej chwili. Z przygotowaniem tej owsianki poradzi sobie każda osoba, nawet jeśli posiada małe doświadczenie w gotowaniu.