• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Proteinowe naleśniki - puszysta rozkosz dla podniebienia

Zdecydowana większość osób lubi naleśniki. Tylko często brakuje nam na nie pomysłu i zapominamy jak w prosty sposób można urozmaicić smak tradycyjnych naleśników. Wystarczy odrobinę zmodyfikować listę składników lub dodatków, by w efekcie otrzymać smaczne naleśniki o bardzo małej zawartości tłuszczu. Ten przepis jest naprawdę warty wypróbowania.

 

1. Składniki

Naleśniki to idealnie danie dla osób, które chcą szybko przygotować coś świeżego z prostych składników. Do ich wykonania będą potrzebne:

  • białka z 3 dużych jajek
  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1 miarka proteinowej odżywki o bananowym lub waniliowym smaku
  • 2 łyżki beztłuszczowego sera z krowiego mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka słodzika (np splenda)


2. Przygotowanie

W misce należy umieścić białka z jajek, ser oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko powoli mieszamy do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy płatki owsiane, słodzik oraz proteinową odżywkę. Ponownie delikatnie mieszamy całość. Teraz przychodzi moment na rozgrzanie patelni, na której zazwyczaj smażymy naleśniki. Za pomocą łyżki lub małej chochli należy umieścić porcję ciasta na patelni. Zwracamy uwagę, żeby ciasto rozpłynęło się po dnie równomiernie. Gdy górna warstwa naleśnika nie rozpływa się już, ciasto widocznie zgęstniało, to wtedy obracamy naleśnik na drugą stronę. Gdy ciasto jest wyraźnie zarumienione i puszyste, to przekładamy naleśnik na talerz. Przed podaniem naleśniki można polać ulubionym syropem bez dodatku cukru lub położyć na nich świeże owoce (borówki, maliny, banany).


3. Czas i trudność przygotowania

Całkowity czas potrzebny do przygotowania naleśników według powyższego przepisu nie powinien przekroczyć 15 minut. Przygotowanie składników oraz ciasta zajmuje około 5 minut, a smażenie potrwa około 10 minut. Poza patelnią nie są wymagane żadne inne specjalistyczne sprzęty kuchenne lub niestandardowe składniki. Nawet mało doświadczona osoba powinna bez większych problemów poradzić sobie z wykonaniem tych wyśmienitych naleśników.