• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

Truskawkowy sorbet - niskokaloryczny deser, na który możesz sobie pozwolić

Zdecydowana większość osób lubi słodycze. Co prawda staramy się po nie sięgać tylko od czasu do czasu, ale są takie dni, gdy pokusa jest bardzo silna. Wtedy warto skorzystać właśnie z takich przepisów jak ten. Słodycz może pochodzić również od owoców i wcale nie musi mieć dużej liczby kalorii. Opisany poniżej owocowy sorbet zawiera tylko 1 g tłuszczu i 22 kalorie. Idealnie nadaje się na deser lub jako mała przekąska. Zdecydowanie orzeźwia oraz można go przygotować o każdej porze roku. Rozkosz dla podniebienia gwarantowana.

 

1. Składniki

Owocowy sorbet ma tę niekwestionowaną zaletę, iż do jego przygotowania wystarczą jedynie 3 składniki. Nie są one trudno dostępne, wręcz przeciwnie. Do wykonania potrzebne będą:

  • 1 szklanka mrożonych truskawek
  • 2/3 szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1/3 łyżeczki stewii lub innego słodzika

Truskawki z powodzeniem można zastąpić innymi mrożonymi owocami.


2. Przygotowanie

Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze lub w misce robota kuchennego. Następnie powoli miksujemy składniki aż do uzyskania masy o jednolitej, gładkiej konsystencji. Co chwilę trzeba sprawdzić, czy na pewno wszystkie owoce zostały zblendowane. Większe kawałki mogą osadzać się na dnie lub na ściankach urządzenia. W razie potrzeby należy przemieszać składniki łyżką. Nie zaleca się dodawać dodatkowej porcji mleka, nawet jeśli początkowo sorbet wydaje się być za gęsty. W efekcie końcowym może wyjść deser o zbyt płynnej konsystencji. Po dokładnym zmiksowaniu wystarczy przełożyć sorbet do wybranego naczynia, szklanki lub pucharka. Wierzch można śmiało udekorować świeżymi owocami - truskawkami, malinami, borówkami.


3. Czas i trudność przygotowania

Przygotowanie sorbetu zajmuje maksymalnie 20 minut. Przygotowanie potrzebnych składników potrwa około 10 minut. Kolejne 10 minut trzeba poświęcić na wykonanie tego wyśmienitego deseru. Jeżeli w kuchni posiadamy blender lub inne urządzenie miksujące, to ze zrobieniem tego sorbetu poradzi sobie każda osoba.