• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 359 )

Wpis dodał Lukasz
Lukasz
Witam, chciałem opisac swoje doswiadczenie z EP enan,otóż wyglada to tak ze kupilem tescia poniew ...
10-10-2018
Wpis dodał Kamil
Kamil
Wszystko ok
02-10-2018
Wpis dodał Daniel
Daniel
Wszystko szybko i sprawnie. Polecam
31-08-2018

Ten przepis na lasagne zawiera wystarczającą ilość węglowodanów, abyś po zjedzeniu jej miał siłę na cały trening. Koszt jej wykonania również jest niski, robi się ją z bardzo łatwo dostępnych składników. Jest bogata w mnóstwo witamin, D, C i B6. Jest to świetne rozwiązanie, na którym nie ucierpi ani Twój portfel ani waga.

Kalorie: 424

Węglowodany: 28g

Białko: 68g

Tłuszcz: 5g

Składniki:

  • 700G mielonej, beztłuszczowej piersi z indyka
  • niecałe 2 szklanki słodkiego ziemniaka w plasterkach
  • białko z jednego jajka
  • pół szklanki beztłuszczowego twarogu
  • 110 gram tłustej mozzarelli
  • 2 małe pomidory
  • 425 gram sosu pomidorowego z małą zawartością sodu
  • 1/3 szklanki grzybów w plasterkach
  • 1/3 szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 
  •  łyżka pasty czosnkowej
  •  pół szklanki kolendry
  •  łyżka włoskich przypraw
  •  pieprz i sól dla smaku

Przygotowanie:

  1. Ustaw piekarnik na 190°C 
  2. Ostrym nożem pokrój słodkie ziemniaki na plasterki
  3. Oddziel pomidory, cebulę i grzyby a następnie je posiekaj
  4. Następnie pomieszaj białko z twarożkiem i odłóż wszystko na bok
  5. Podsmaż na patelni czerwoną cebulę razem z pastą czosnkową 
  6. Dodaj do tego mięso, kolendrę, grzyby, pomidory oraz sos pomidorowy, posyp to wszystko włoskimi przyprawami, solą oraz pieprzem
  7. Zrób lasagne tak, aby się nie rozpadła. Dodaj posiekane wcześniej plasterki ziemniaków, sos mięsny i twaróg.
  8. Na sam wierzch daj mozzarellę
  9. Całość przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika, lasagna powinna być gotowa za 45 minut.

Czas i trudność przygotowania: 

Korzystając z poradnika przygotowanego wyżej, każdy powinien sobie poradzić ze stworzeniem takiego dania, nie trzeba być szefem kuchni. Każdy, kto zastosuje się do wszystkich 9 punktów, powinien dać radę przygotować pyszną lasagne. 

Samo zbudowanie lasagni powinno zająć 15 minut, ale zależy to od stopnia zaawansowania kucharza, jeżeli ktoś ma czas, warto się nie spieszyć i zrobić wszystko dokładnie. Potem danie spędza 45 minut w piecu, pod warunkiem, że wcześniej go nagrzaliśmy. W związku z tym, przygotowanie takiego dania powinno zająć średnio 60 minut.