• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 380 )

Wpis dodał Maciej
Maciej
Szybki kontakt zamówiłem aromasin czekałem tylko 3 dni i już kartonik mam w ręce :P
24-01-2019
Wpis dodał Damian
Damian
Witam! zamówienie dotarło po 2 dniach. Po sprawdzeniu numerów serii na,stronie producenta wszyst ...
18-01-2019
Wpis dodał Piotr
Piotr
Na osi „zamówienie-dostawa” wszystko ok. Tadzik domięśniowo działa i aż tak mocno nie boli ...
17-01-2019

To kolejny znakomity pomysł na zdrowy i niskokaloryczny deser, który zaspokoi każdego łasucha, nie mając przy tym negatywnego wpływu na jego sylwetkę czy utrzymanie zdrowej diety.

Jest to propozycja na deser, który swoją teksturą jest do lodów bardzo podobny, mimo iż tak naprawdę nie jest tradycyjnymi, znanymi nam z dzieciństwa lodami. Wykorzystanie lodów umożliwia nam zwiększenie ilości i objętości dania bez dodania dużej ilości kalorii – świetna sztuczka dla każdego wygłodniałego sportowca który musi uważnie pilnować swojej diety.

Najważniejszą różnicą między lodami dyniowymi a tradycyjnymi lodami np. śmietankowymi jest taka iż nie zawierają dużej ilości śmietanki, a co za tym idzie tłuszczu. Głównym składnikiem lodów dyniowych jest woda, więc jeżeli zostawisz je w zamrażarce na dłuższy czas to zamieni się raczej w kostkę lodu. Najlepiej jest jeść je zatem zaraz po przygotowaniu w maszynie do robienia lodów.

Składniki:

  • 2 szklanki dyni z puszki
  • 2 szklanki naturalnego jogurtu greckiego
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • Szczypta soli
  • Słodzik : stewia
  • Do smaku przyprawy: cynamon i gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Dynię zblenduj razem z jogurtem i mlekiem migdałowym. Możesz do tego użyć blendera ręcznego, stojącego, kielichowego lub malaksera. Do zmiksowania dodaj także szczyptę soli, odrobinę słodzika oraz przyprawy wedle uznania. Większa ilość cynamonu sprawi że lody będą bardziej deserowe. Cynamon podkreśli słodycz deseru. Jeżeli wolisz lekko wytrawne desery, o egzotycznych smakach, dodaj więcej gałki muszkatołowej.

Zblendowane na gładką masę składniki przełóż do maszyny do lodów. Uruchom urządzenie i poczekaj aż lody będą dobrze schłodzone. Przełóż je do naczynia i ciesz się niskokalorycznym pysznym deserem!

Czas przygotowania: 20-30 min.

Czas przygotowania może zależeć od rodzaju urządzeń jakie posiadasz. Maszyny o większej mocy będą schładzać lody szybciej.

Poziom trudności: łatwe

Lody dyniowe to deser pełny istotnych dla każdego sportowca składników. Jest niskokaloryczny a dostarcza dużo białka, dzięki czemu jest idealny dla każdego kto dba o swoją sylwetkę lub ciężko trenuje nad rozbudową mięśni. Co najważniejsze – są przepyszne!