• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 353 )

Wpis dodał Michał
Michał
Wszystko sprawnie i super szybko. Dam znac za jakis czas jak dziala bo wyglada ok. Pozdrawiam
17-08-2018
Wpis dodał łukasz
łukasz
bardzo dobry kontakt mailowy, realizacja zamówień błyskawiczna polecam ;)
15-08-2018
Wpis dodał Patryk
Patryk
Witam napisałem na GG, mam pisać drogą mailową czy jeszcze poczekać? Pozdrawiam
13-08-2018

 Zwykle to co pyszne jednocześnie jest niezdrowe, zakazane, źle wygląda lub ludzie pragnący mieć szczupłą lub wysportowaną sylwetkę nie powinni ich jeść. Jednak nie jest tak w przypadku mini ciasteczek wypełnionych serem mozzarella, szparagami i porem. Po przygotowaniu ich będą odpowiednie do zjedzenia ich zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu lub jako przystawka na zimno lub forma przekąski. W obydwu przypadkach będą smakować równie wspaniale! Dla chętnych na spróbowanie ciasteczek, zamieszczamy przepis poniżej.

Składniki

Do zakupu składników potrzeba wybrać się do najbliższego sklepu warzywnego i supermarketu. Spośród warzyw należy przygotować szparagi – 1,5 szklanki posiekanych na małe części; szklanka pora – zarówno liście jak i cebulka również posiekane. Taka sama ilość i forma odnosi się do grzybów. 2 ząbki czosnku mają być zmielone. W następnej kolejności trzeba kupić 12 jajek z czego pierwszą połowę wykorzystujemy w całości, a z drugiej tylko białka. 1,5 szklanki mozzarelli i 3 razy mniej beztłuszczowego serka wiejskiego. Dalej mamy po połowie łyżeczki przypraw – soli, bazylii i zmielonego czarnego pieprzu. Na ostatku jest szczypta gałki muszkatołowej.

Przygotowanie

Po zdobyciu wszystkich składników nastawiamy piekarnik na 180st. Celsjusza i przygotowujemy blachę. W zależności od posiadanych rzeczy – smarujemy ją tłuszczem albo kładziemy na nim papier do pieczenia. Ma to zabezpieczyć ciasteczka przed przypieczeniem się i jednoczesnym przywarciem do blachy. Na patelni smażymy ze sobą szparagi, por, grzyby, czosnek i cebulę – mniej więcej przez okres 5 minut lub wcześniej, jeśli te dwa ostanie się zaszklą. Odstawiamy je do schłodzenia. W międzyczasie ubijamy ze sobą jajka serek wiejski szklankę mozzarelli i przyprawy. Rozprowadzić cienką warstwę powstałego ciasta na blachę (można też użyć kubeczków do muffinek), na to nakładamy porcję warzyw i ponownie ciasto. Wszystko posypujemy pozostałym serem.

Gdy wszystko będzie przygotowane, wstawiamy je do piekarnika na pół godziny lub 10 minut dłużej. Ciasteczka będą gotowe do spożycia zaraz po wyjęciu lub później.

Czas i trudność

Na wszystko potrzeba około 50 minut, ale wszystko jest bardzo łatwe do przygotowania. Ogólnie rzecz biorąc, ciasteczka są bardzo opłacalne w przygotowaniu, szczególnie, że wychodzi z tego 12 porcji.