KONTAKT
E-mail: [email protected]
ZAPRZYJAŹNIONA STRONA
Kiedy sezon letni jest w pełni, sklepowe półki, ogródki i balkony na nowo zapełniają się wszelkimi świeżymi warzywami. Do przygotowania wrapa potrzebne będą nam pomidorki koktajlowe, jedne z najbardziej wyrazistych pomidorów. Ich miąższ i skórka pełne są witamin i składników odżywczych. Jajka zaś nie od dziś są znane jako skarbnica witamin i niskokaloryczny składnik dań, który zapewni nam długotrwałą sytość. Więc wstań i od razu postaw się na nogi tym wysokobiałkowym posiłkiem! Jest idealny zarówno na śniadanie jak i na lunch. Tortillę, w którą zawinąć masz farsz, możesz zarówno kupić jak i zrobić samemu. Prezentowana wersja przepisu proponuje jednak już gotowe placki.
Poziom trudności przygotowania śródziemnomorskiego wrapa z pomidorami koktajlowymi i jajkami jest porównywalny z przygotowaniem jajecznicy. Z łatwością zrobisz go sam, nie mając nawet zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Czas przygotowania dania to około osiemnaście minut. Składniki podane poniżej odpowiadają dwóm porcjom gotowego posiłku. Tak przygotowane tortille dostarczają do organizmu 442 kalorie, 28 gramów węglowodanów, 19 gramów białka oraz 28 gramów tłuszczu.