• Excersise strengthens the body

Przydatne informacje



KONTAKT




ZAPRZYJAŹNIONA STRONA



ep-baner1_321_161.png



Księga gości ( 359 )

Wpis dodał Lukasz
Lukasz
Witam, chciałem opisac swoje doswiadczenie z EP enan,otóż wyglada to tak ze kupilem tescia poniew ...
10-10-2018
Wpis dodał Kamil
Kamil
Wszystko ok
02-10-2018
Wpis dodał Daniel
Daniel
Wszystko szybko i sprawnie. Polecam
31-08-2018

Kiedy sezon letni jest w pełni, sklepowe półki, ogródki i balkony na nowo zapełniają się wszelkimi świeżymi warzywami. Do przygotowania wrapa potrzebne będą nam pomidorki koktajlowe, jedne z najbardziej wyrazistych pomidorów. Ich miąższ i skórka pełne są witamin i składników odżywczych. Jajka zaś nie od dziś są znane jako skarbnica witamin i niskokaloryczny składnik dań, który zapewni nam długotrwałą sytość. Więc wstań i od razu postaw się na nogi tym wysokobiałkowym posiłkiem! Jest idealny zarówno na śniadanie jak i na lunch. Tortillę, w którą zawinąć masz farsz, możesz zarówno kupić jak i zrobić samemu. Prezentowana wersja przepisu proponuje jednak już gotowe placki. 

Czas i trudność przygotowania

Poziom trudności przygotowania śródziemnomorskiego wrapa z pomidorami koktajlowymi i jajkami jest porównywalny z przygotowaniem jajecznicy. Z łatwością zrobisz go sam, nie mając nawet zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Czas przygotowania dania to około osiemnaście minut. Składniki podane poniżej odpowiadają dwóm porcjom gotowego posiłku. Tak przygotowane tortille dostarczają do organizmu 442 kalorie, 28 gramów węglowodanów, 19 gramów białka oraz 28 gramów tłuszczu. 

Składniki

  • około 1,5 kilogramów pomidorków koktajlowych
  • 6 całych jajek
  • 1 łyżeczka mielonej papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 tortille z mąki razowej
  • sól i pieprz oraz inne przyprawy do smaku wedle uznania

Przygotowanie

  1. Pomidorki utrzyj w blenderze na gładką masę.
  2. Na nieprzywierającą patelnię wlej oliwę z oliwek i przygotowane purée pomidorowe. Całość umieść na średnim ogniu.
  3. Dodaj chilli, sól i pieprz i pozostałe przyprawy. Gotuj do momentu, w którym wyparuje woda (czyli przez około osiem minut).
  4. W misce ubij jajka.
  5. Dodaj jajka do gotującej się na patelni mieszanki. 
  6. Gotuj przez sześć-osiem minut lub do momentu, w którym jajka nie będą już przywierać do krawędzi patelni. 
  7. Tortillę rozłóż na płaskiej powierzchni. Rozsmaruj na niej połowę gotowego farszu i zwiń. To samo zrób z drugim plackiem. Smacznego!