Krewetki są uwielbiane przez wiele osób na całym świecie. Doskonale przyjęły się także w Polsce. Owoce morza można podawać na stołach pod wieloma postaciami, więc zależne jest to oczywiście od upodobań kulinarnych zainteresowanych osób. Krewetki można też bez większych problemów dodać do sałatek, które świetnie smakują podawane w okresie letnim. W krewetkach znajduje się duża dawka białka, które warto dostarczać do swojego organizmu w sporych ilościach. Owoce morza nie posiadają w sobie zbyt dużo kalorii, poza tym są pyszne i oryginalne. Zawierają też dużą dawkę minerałów oraz witamin, dlatego tak często goszczą na stołach kuchennych.
Składniki

obrane krewetki,
1/2 szklanki pomidorków koktajlowych,
1/4 czerwonej cebuli w plasterkach,
1/4 szklanki kolendry,
1/2 awokado,
2 łyżeczki soku z limonki,
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

przygotowanie takiej sałatki należy rozpocząć od przygotowania sporej miski,
dodać do miski wszystkie składniki podane powyżej i dokładnie je ze sobą wymieszać,
odstawić sałatkę na bok, tak aby ją schłodzić, można ją polać wybranym sosem i podawać gościom.

Czas i trudność przygotowania

Sałatkę można przygotować w swojej kuchni w zaledwie 15 minut, a więc jak widać wyraźnie nie trzeba poświęcać na to połowy dnia. Można to uczynić wczesnym rankiem, aby zabrać ze sobą potrawę w podróż, czy też do pracy. Na pewno okaże się ona bardzo smakowita i spodoba się ludzkim kubkom smakowym. Poza tym trudność przygotowania tego dania nie jest zbyt wygórowana, ponieważ praktycznie każdy poradzi sobie z tym bez większych trudności. Wystarczy zebrać podane składniki i je ze sobą połączyć oraz dokładnie wymieszać. Chyba każdy potrafi wykonać taką czynność, dlatego też nie zajmie to zainteresowanym zbyt dużo czasu. Na uwagę zasługuje fakt, że potrawę można podawać na wiele sposobów, można sałatkę jeść samodzielnie, ale też podawać ją do obiadu, czy też na kolację. Owoce morza z całą pewnością zagoszczą na stałe w kuchni, jeśli tylko zasmakuje się tej pożywnej sałatki.