Czas przygotowania: 10 min,

całkowity czas wraz z pieczeniem: 65 min

Składniki na ciasto

1 szklanka mąki pełnoziarnistej

1 miarka odżywki białkowej MusclePharm Combat Powder

½ szklanki sproszkowanej stewii

½ łyżeczki cynamonu

½ łyżeczki proszku do pieczenia

¼ łyżeczki sody oczyszczonej

½ szklanki niesłodzonego mleka migdałowego

¼ szklanki beztłuszczowego jogurtu greckiego

¼ szklanki dyni w puszkach

2 łyżki extra oleju kokosowego

1 łyżeczka aromatu waniliowego

¼ łyżeczki roztopionego masła

Składniki na lukier

½ szklanki beztłuszczowego sera śmietankowego

½ szklanki beztłuszczowego jogurtu greckiego

3 łyżki brązowego cukru

½ miarki odżywki białkowej MusclePharm Combat Powder

2 łyżki mąki kokosowej

1 łyżka syropu klonowego bez cukru

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, proszek proteinowy, stewię, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczonej w misce. W drugiej misce wymieszaj mleko migdałowe, jogurt grecki, dynię oraz olejek waniliowy z masłem.

Podgrzej olej kokosowy w małej misce, aż do rozpuszczenia. Dodaj olej kokosowy do pozostałych mokrych składników i wymieszaj.

Powoli dodawaj mokre składniki do suchych równocześnie powoli mieszając.

Wyłóż formę muffinową papierem do pieczenia i łyżką wlewaj równomiernie do każdego z nich wymieszane ciasto.

Piec przez około 15-18 minut lub do momentu, aż nóż wyjdzie czysty. Babeczki szybko stygną, zwłaszcza jeśli je przekroimy.

Lukier robimy mieszając ser śmietankowy i jogurt grecki. Dodajemy brązowy cukier, białko w proszku i mąkę kokosową. Należy bardzo dobrze wymieszać, tak aby nie było grudek mąki lub proszku białkowego. Następnie dodajemy syrop klonowy i mieszamy, aż masa będzie gładka.

Babeczki całkowicie ostudzić przez około 30 minut, a następnie polać lukrem.

Uwaga: grecki jogurt i dynia w puszce mogą być zastąpione jogurtem greckim i całą dynią. Można też mus dyniowy zastąpić taką samą ilością musu jabłkowego lub bananowego, jednak smak będzie nieco inny.