Stężenie: 200mg/tab Dawka: 100-400mg/dzień
KONTAKT
E-mail: info@euro-sterydy.pl
ZAPRZYJAŹNIONA STRONA
Składniki:
- 1 cały kurczak (ok. 1,35kg)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz według własnego uznania
- 1 cebula, poszatkowana
- 1 żółta papryka, pokrojona w plasterki
- 1 łyżeczka czosnku w pudrze
- 1 łyżeczka cebuli w proszku
- 1 łyżka chili w proszku
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
- 1 kubek bulionu z kurczaka
Przygotowanie:
Przed podejściem do przyrządzania dania należy przygotować wszystkie potrzebne składniki. Następnie przyprawić surowego kurczaka 1 łyżką oliwy z oliwek, pieprzem i solą. Potem włożyć pokrojoną cebulę, papryki, czosnek do wnętrza kurczaka i związać ze sobą nogi, tak aby zawartość nie wypadła. Należy podgrzać Instant Pot i dodać pozostałą ilość oliwy. Kiedy będzie już gorąca, przełożyć kurczaka i smażyć do momentu aż zbrązowieje. Następnie wyjąć kurczaka i odłożyć go na bok. Na dole Instant Pot włożyć specjalną podstawkę, dodać podgrzany bulion (nie można dodawać zimnych płynów). Potem położyć kurczaka na podstawce, przyprawić mieszanką przypraw i soku z cytryny. Kolejnym krokiem jest przykrycie Instant Pot i pieczenie zawartości przez czas ok. 25 minut. Wyłączyć po czasie i zostawić na 15 minut. Następnie przełożyć kurczaka z warzywami na talerz. Serwować na gorąco.
Czas i trudność przygotowania:
Jest to idealna propozycja dania dla osób uprawiających sport i dbających o zdrową i zróżnicowaną dietę. Przepis jest prosty i dość szybki – można przygotować obiad dla 6 osób w lekko ponad godzinę. Jedna porcja dania to 731 kalorii, 7 gram węglowodanów, 105 gram protein i 31 gram tłuszczu. Przepis i wykonanie nie powinno stanowić problemu i wymagać specjalnych umiejętności kuchennych, dlatego każdy może spróbować i wykonać kurczaka z warzywami z Instant Pot w domowym zakątku. Jest to żródło składników odżyczych, protein i energii, potrzebnej do dziennego funkcjonowania. Danie jest małokaloryczne samo w sobie, aby uniknąć paru dodatkowych można usunąć skórę z kurczaka po ugotowaniu. Warto jest podawać go z warzywami bądź innymi dodatkami według własnego uznania.